miercuri, 13 octombrie 2010

Pupincuristii - Geo Bogza

De ce oare avem lichele mai multe decat oameni? O fi gena pervertita din care s-a nascut acest popor?


Iata-l de exemplu pe celebrul poet, reporter, scriitor, Geo Bogza (6 februarie 1908, - 14 septembrie 1993), care ajunge de la acuzatia de scriere pornografica din 1933, chiar la debutul sau cu „Jurnal de sex” trecand prin mult studiatele la scoala "Cartea Oltului" si "Tara de Piatra" la "Meridiane sovietice".. Se observa degradarea jenanta si tenta prostituanta a celui considerat un mare avangardist si care a facut puscarie in perioada interbelica din cauza lui Nicolae Iorga.
Cu cat opera devenea mai penibila in elogii pupincuriste, cu atat "pretuirea" partidului era mai mare... Asa ajunge academician cel care scria:
"Daca ar veni cineva de pe alta planeta si-ar intreba: – Cine e Lenin ? iar noi am vrea sa-l facem sa priceapa total, dintr-odata, cred ca i-am putea raspunde: – Lenin e omul pe care-l iubesc milioane de oameni. Acesta este un adevar, o realitate a umanitatii, a planetei noastre. Pe Lenin il iubesc milioane de oameni, fiecare cu dragostea lui, calda, adinca si intreaga, ca si cum el singur l-ar cunoaste si l-ar iubi...Daca s-ar afla ca-i e frig, sute de milioane de oameni si-ar scoate haina si s-ar duce sa-l inveleasca. Iar daca ar atipi o clipa pe patul lui simplu, intreaga umanitate ar pasi in virful picioarelor pentru a nu-l trezi pe acest minunat si urias copil al ei"
Sau:
"Pe pamant apar uneori conducatori de
Popoare...
Si inima stralucesc ca soarele si o
Duc cu o mie de ani inainte,
Voi,fratii mei,iubiti-l,iubiti-l pe Lenin !"


Maestre, sa-l iubesti mata si cu neamul tau de ipocriti !

3 comentarii: